Van het stof naar de Metal stud muur

Hallo, hallo, hier het vrouwtje van de radio(stilte, die er helaas weer veel te lang is geweest, maar we zijn er nu weer. Geen excuus, geen excuus, maar soms is het gewoon erg druk. Hebben jullie allemaal nog een fijne kerst gehad enzo?)

De afgelopen weken hebben we niet stil gezeten, zeker niet. De klusmeister en ik hebben ons bezig gehouden met afvoerbuizen, Metal stud, de zolder en meer. In deze update wil ik je meenemen in wat er dus blijkbaar nodig is om een muur te maken (heb jij daar wel eens over nagedacht? ik had er hiervoor nog nooit een seconde over gepiekerd).

Muren kunnen van verschillende materialen gemaakt worden; steen, beton, hout en tegenwoordig dus ook van Metal stud profielen en gips platen. Op deze laatste combinatie is onze keuze gevallen. De redenen om hiervoor te kiezen; het is goedkoop, makkelijk zelf te plaatsen, kan overal tegenaan gezet worden, is draagbaar voor niet-bouwvakkers, heeft hele handige gaatjes voor elektra en allerlei draadjes.

Metal Stud bestaat nog niet zo lang. In tegenstelling tot wat ik in mijn genialiteit dacht ontdekt te hebben; ik keek naar beneden in een tussenruimte achter de meterkast en ontdekte daar onder het stof een Metal stud profiel waarvan ik dacht dat hij er misschien al in 1880 was geplaatst. Vol trots liep ik naar Robbie om te vertellen dat Metal Stud zo’n goede duurzame keuze was, omdat ze het in 1880 al gebruikte en het er nu nog steeds stond. De trots verdween snel toen hij mij even haarfijn uitlegde dat het profiel vorige week geplaatst was… dus.
Daarnaast geef ik ook nog standaard het verkeerde gereedschap aan, pak ik de verkeerde maat balken en wilde ik gister een trucje doen op een stalen balk waardoor mijn hele onderarmen nu openliggen. Verder zit ik er aardig in hoor.. Gaat best lekker.. Prima klusje, dit huis. Mooi leven eigenlijk..

Anyway, we zijn er dus nu aan toe gekomen om wanden te gaan plaatsen. Dat is leuk, want dan ga je eindelijk profiel en ruimteverdeling in je huis zien. De Metal stud profielen zijn zes meter lang en in verschillende dikten variërend van 5 cm tot 10 cm. Op elke muur maken we de profielen op maat en plaatsen ze om de 60 cm. Als we daarmee klaar zijn, trekken we de elektra er doorheen, komt er isolatie tussen en monteren we de gips platen eraan. Klein klusje dus, ik denk dat we volgende week wel klaar zijn..

Oké, en nu even zonder sarcastische gein. Bewonder hieronder de foto’s van ons Metal stud werk. Voel je trouwens welkom om het ‘work in progres’ live te komen bekijken. Als je niet bang bent voor stof, dat dan wel..

IMG_0084 IMG_0082 IMG_0083 IMG_0089

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *