De Tuin

Behalve ons prachtige pand hebben we ook beschikking gekregen over een veelbelovend achterterrein. We hebben zelfs vergunningen om per huis 1 parkeerplaats te maken. Een eigen parkeerplaats in Amsterdam is platinum waard en een parkeerplaats in Den Haag op z’n minst goud. (wist je trouwens dat Den Haag de tweede populairste stad in Nederland is om te wonen?)

Maar goed dan heb je dus een achterterrein met mogelijkheid voor tien parkeerplaatsen, maar wat maak je er dan van? Je begrijpt dat is zo ongeveer elke week vast agendapunt. En ik kan je vertellen dat we er nog steeds niet helemaal uit zijn!

Gaandeweg het proces zijn alle buren het met elkaar eens geworden dat een tuin toch echt wel groen moet zijn. Helaas is er te weinig ruimte voor en parkeerplaatsen en groen. Hoe los je zoiets dan op?

Wij als burengroep hebben het voorrecht om een buur in ons midden te hebben die daadkrachtig is, inventief en ook niet bang is om daar een beetje tijd aan te besteden (ik noem absoluut geen namen). Deze buur kwam met een schets over de brug die ons toch wel heel erg aansprak.

Als er onvoldoende plaats is om alle auto’s naast elkaar te zetten, waarom zet je ze dan niet op elkaar? Het genieuze idee ontstond om een supersonische ondergrondse parkeergarage te maken of een soort James Bond achtige parkeerrobot te plaatsen, die alle auto’s op elkaar stapelt.

Uiteindelijk zijn de wilde plannen gezakt tot het plaatsen van simpele parkeerliften waarbij twee auto’s ‘op elkaar’ kunnen staan. Dat geeft ons maarliefst 50% meer tuinruimte. En dus plaats voor heerlijke struiken, bomen (we kunnen wel 7 bomen planten), rozen en misschien zelfs wel fruitbomen. Ik citeer onze buur: “Naast gazon en een terras wordt hierbij  gedacht  aan bijvoorbeeld prunussen, leilindes, rozen en mogelijk fruitbomen. Dit tezamen met heesters als de  buddleia , weigelia en sering, druiven en clematis zal  een biotoop creëren waar vlinders en vogels zich goed in kunnen vinden” Bijna een soort hof van Eden dus (als iedereen beloofd de vrede te bewaren). Om onze plannen te bewerkstelligen moesten er helaas een aantal van de huidige bomen gekapt worden. Dit uiteraard niet zonder vergunning.

Zoals besluitvorming in elke groep duurt het even voordat we definitief kiezen voor de parkeerliften. We zijn er nog druk mee bezig. Je zult begrijpen dat we de parkeerliften ook niet gratis krijgen.

Los van dat alles zie ik het al helemaal zitten met al dat prachtige groen. Wat zouden jullie doen?

Optie 1 zonder parkeerliften

TUIN COMPLEX DUINSTRAAT kopersboektekening 10 parkeerplaatsen

Optie 2 met parkeerliften

COMPLEX DUINSTRAAT parkeerlift plattegrond 2D

IMG_5359.PNG

1 Comment

 1. burenvandeoverkant

  Hallo nieuwe buren,

  Binnen in ons huis overheerst een zachte, mintgroene gloed door het steigerdoek. Dat is me d’r nog eens een steiger, zeg!!
  Ook deze actie volgen we met veel belangstelling,

  Sterkte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *