Badkamervloer in beton gegoten met zwaluwstaartplaten

In beton gegoten.
Dat is onze gastenbadkamer sinds zaterdag.
We hebben weer wat mooie stappen gemaakt. Ons huis krijgt op zolder zowaar twee badkamers. Een badkamer die vastzit aan de masterbedroom en een badkamer die door gasten (en later kinderen) gebruikt kan worden. Alle verdiepingsvloeren zijn van hout, maar onder de badkamer moet een speciale vloer komen; namelijk van zwaluwstaartplaten met een laag beton. Wie z’n staart? Zwaluwstaartplaten! Dit zijn aluminium platen met grote hoekige ribbels.
Hoe hebben we de badkamervloer klaar gemaakt? Robbie heeft leidingen getrokken voor het water en afvoer van de wc en douche. Met PVC buizen in allerlei hoeken en bochten heeft hij een prachtige route voor onze ontlasting uitgestippeld. Over deze buizen komen de zwaluwstaartplaten. En daarop wordt een betonnen vloer van ongeveer 5 cm dik gestort.
Onder leiding van mijn lieftallige schoonvader hebben Robbie, Eddie en ik ons als drie musketiers in alle hoeken van de klusvloer en de bouwmarkten bewogen.
Vijf minuten voor sluitingstijd kwamen we er natuurlijk achter dat we niet genoeg beton hadden, maar een halfdichte winkelroldeur houdt ons niet tegen.
We hebben het beton gemalen en kaarsrecht in de mal gegoten. Mijn schoonvader heeft elke ongelijkheid weg gestreken. En het eindresultaat vind je hieronder.
Die glamour die ik tijdens het klussen wilde behouden, heeft natuurlijk wel z’n keerzijde. S’nachts na een feestje moesten we namelijk nog even terug komen om de mal weg te halen. Als je deze te lang laat zitten, wordt het beton hard en komt de mal niet meer los.
Compleet in de steigers met make-up, hakken en wat glazen wijn achter de kiezen, heb ik in de nachtelijke uurtjes behoorlijk m’n (klus)vrouwtje gestaan. Want..Happy are those who dream dreams & are ready to pay the price to make them come true. – Leon J. Suenes

IMG_0100

IMG_0110

IMG_0116

IMG_0096

IMG_0094

3 Comments

 1. Heel goed bezig.. Super trots op jullie!! 🙂

  xx

 2. Goedzo! Wat een harde werkers 🙂
  Haha, wel fijn dat je ontlasting goed wordt vervoerd. Is belangrijk!

  x

  PS: mooie schoenen Chris 😉 Iets in de trant van: “ik voel me sexy als ik werk”.

 3. Toppers, als jullie droomhuisje klaar is gaan we een adviesbureau opzetten :
  “uweigenverbouwer.nl” met als topadviseurs “Robbie en Christine v A”
  Wel een helm dragen volgende keer 🙂 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *