Mr en Mrs Verbouwing

Daar heb je ze weer Mr en Mrs. Verbouwing

Kijk ons daar nou staan. Zo dicht bij het hout. Hier is het dus al fout gegaan. Als we bij deze schutting vandaan waren gebleven op die ene dag, had ik misschien wel nooit geleerd hoe je een houtplank moet zagen. Had ik misschien wel nooit geweten wat een kruiskop was. Had ik misschien wel nooit een pvc buis van dichtbij gezien. Wat een zegen zou dat zijn geweest.

Maar nee hoor, jut en jul, kijk ze daar nou staan voor die schutting. Blik op oneindig en denken dat we de wereld aan konden. Te beginnen bij Scheveningen..

Wat was er mis met het leven simpel te houden? Wat was er mis met elke avond op de bank en een sleur? Wat is er mis met niet elke kans grijpen, maar ze gewoon lekker voorbij laten gaan. Waarom wilden we iets bereiken? What were we thinking?

Ik heb afgelopen week een overall aangeschaft. Een OVERALL?! Really? Nou ja wel een uit de nieuwe collectie van H&M en Lara Stone staat ie in de campagne ook behoorlijk fabuleus, maar toch..

“Schiet het al op?” een vraag die ik zo ongeveer elke dag gesteld krijg. Schiet het op? Nee, natuurlijk schiet het niet op. Twee leken bouwen een huis op van de grond af. En hebben niet eens een behoorlijke zakcent om een aannemer in te huren.

Om alleen al een tussenmuur te maken, sjouwen we eerst een zes meter lang metal stud profiel naar boven. Zagen hem op maat met een afgrijselijk nagels-over-schoolbord-geluid (aluminium tegen staal). Vervolgens plaatsen we hem waterpas. Dan komt de elektra er doorheen. Dan de isolatie. En dan schroeven we er een gipsplaat tegenaan van 40 kilo per stuk. En dat riedeltje herhaalt zich dan ongeveer een miljoen keer. Dus kijk nog maar eens om je heen in je eigen huis en wees dankbaar voor elke muur die je ziet.

Hieronder een paar plaatjes voor degenen die de vooruitgang willen bekijken. Enjoy J

Oh ja, en je leest het goed; elke vorm van optimisme is welkom. Elke vorm.

IMG_0144

De gastenbadkamer. En we hebben licht op zolder!

IMG_0143

De vliering op zolder

IMG_0148

Zolder met een stuk vliering

IMG_0134

Voorbereidingen voor de wc op zolder

IMG_0124

Stairway to heaven; onze nieuwe (tijdelijke) trap

5 Comments

 1. Met veel fantasie krijg ik een lichte indruk van bepaalde gedeelten!

 2. Jullie zijn helden! Beeld jezelf in hoe je straks in dat heerlijke bad met een glaasje champagne zit 😉

 3. Toen Corine, Bastiaan en ik ruim 4 jaar geleden in het huis in het Dorp Zoetermeer kwamen wonen werd er één straat verder ook een huis gebouwd. Stéén voor stéén zag ik het elk weekend verder groeien. Er was duidelijk iemand net zo enthousiast als jullie. Afgelopen herfst, zeg maar drie jaar later, is het gezin erin komen wonen. Ik had al die tijd bewondering voor hen, voor hun uithoudingsvermogen. En dat heb ik ook voor jullie!
  Voor de hersenstichting heb ik laatst in mijn wijk gecollecteerd en ook bij dat gezin aangebeld. Toen de deur open ging stond ik écht met open mond van verbazing te kijken wat ik toen zag. Gewoon een paradijs, niet alleen van buiten, maar gewoon een klein kasteel van binnen.
  Ik wens jullie toe dat jullie – maakt niet uit hoe lang het gaat duren – geduld, liefde, doorzettingsvermogen blijven houden, tot het ‘af’ is. ‘Stairway to heaven’ staat al ;-), nu de rest nog…
  Ik bid voor jullie dat jullie energie ten over blijven houden.
  Groet, Martina

 4. Peter en Martine van de overkant

  Dag overbuurtjes,

  Met bewondering lezen we jullie avonturen en zijn we ook nog eens getuigen (niet van het gekibbel natuurlijk ;-). We zijn heel benieuwd naar jullie vorderingen en daarom gluren we wel eens naar binnen.

  Succes en we zien graag de verhuiswagen komen!

  1. christine

   Hallo buren, wat leuk om te lezen! Kom gerust eens binnen kijken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *